sandra klemm, sendi sandra klemm, sendi sandra klemm, sendi
sendi, sandra klemm

Sandra Klemm - Sendi


Sandra Klemm, poznana pod umetniškim imenom Sendi, je vsestranska glasbenica in pedagoginja. Končala je Konzervatorij za Glasbo in Balet - jazz oddelek v Ljubljani pri profesorici Nadi Žgur. Poleg tega je obiskovala tečaje petja v Ljubljani, Münchenu in Gradcu (Bob Stoloff, Dave Stroud, New York Voices).

Kot otrok je pela v priznanem radijskem zboru RTV Slovenija. Tam si je tudi nabirala izkušnje, ki so ji kasneje prav prišle pri studijskem delu back vokalistke. V srednji šoli je nastopala z raznimi zasedbami in se leta 1991 odločila za solo kariero. Na slovenski glasbeni sceni je aktivna od svojega 19. leta. Bila je pionirka slovenske dance glasbe v začetku devedesetih z albumom Nemirna Kri. Album je bil zelo uspešen z mnogimi hiti in je Sendi povzdignil med resnejše pevke na sceni. Prejela je tudi srebrno ploščo za uspešno prodajo albuma. Po uspešnem desetletju nastopanj in izdajami številnih diskografij in udejstvovanj kot studijska pevka (Evrovizija z skupino 1Xband in Vilijem Resnikom), sodelovanju na mnogih projektih ter prvih mestih na lestvicah radijskih postaj, se je po izidu njenega zadnjega albuma odločila za bolj pedagoško delo ko je začela s poučevanjem jazzovskega in pop solo petja, ki ga poučuje že od leta 1998.

Mnoge današnje zvezdnice in zvezdniki so njeni učenci, kar jo posebno veseli, saj bi rada delala na kvaliteti novih bodočih pevk in pevcev.

sandra klemm, sendi, sendi - zbudi se