O meni

Zadnje novice

Novi singel

Po dolgem času se predstavljam z novim singlom Zbudi se pod svojim umetniškim imenom Sendi. Pesem govori o prebujanju duše in želji po spremembah. Definitivno prava stvar za poletje in sončne dni ter pozitivno energijo, ki naj se prebudi v nas po turbulentnih časih. Več si lahko pogledate na You tube kanalu moje založbe Menart.
Več »

Kontakti

Sandra Klemm - Sendi

e-mail: klemmsandra@gmail.com

Obiščite tudi

Kozmetični salon Školjka
http://www.skoljka.si


Izdelava spletnih strani
zbarek@gmail.com


Adam Klemm

Adam Klemm

Sandra Klemm-Sendi je rojena 14.3.1972 v Banja Luki (BiH). Končala je Srednjo Glasbeno in Baletno šolo jazz oddelek v Ljubljani pri profesorici Nadi Žgur. Poleg tega je obiskovala tečaje petja v Ljubljani, Münchenu in Gradcu (Bob Stoloff, Dave Stroud, New York Voices).

Ker izhaja iz glasbene družine, je že zelo zgodaj ugotovila, da bo glasba njen vir preživetja. Kot otrok je pela v priznanem radijskem zboru RTV Slovenija. Tam si je tudi nabirala izkušnje, ki so ji kasneje prav prišle pri studijskem delu back vokalistke. V srednji šoli je nastopala z raznimi zasedbami in se leta 1991 odločila za solo kariero. Na slovenski glasbeni sceni je aktivna od svojega 19. leta. Ima šest samostojnih albumov izdanih pri založbah Mandarina in Dallas Records. Po izidu njenih kaset »Sendi« in »Zate« je v začetku devedesetih ena od pionirk slovenske dance scene z albumom »Nemirna Kri« avtorja Daniela Popovića. Album je bil zelo uspešen z mnogimi hiti in je Sendi povzdignil med resnejše pevke na sceni. Prejela je tudi srebrno ploščo za uspešno prodajo. S tega albuma so znani še hiti »Upanje«, »Tisoč solz«, »Ti in jaz«...Izdala je še albume »Zase me vzemi« (Naj se zabava ves svet,Macho man...), »Brezmejna ljubezen« ( Ne joči se,Spelji se, Se še spominjaš-Slovenska popevka...) in »Na drugem koncu sveta« (Sonce,Stigmata,Objemi me...). Po uspešnem desetletju nastopanj in udejstvovanj kot studijska pevka (Evrovizija z skupino 1Xband in Vilijem Resnikom), sodelovanju na mnogih projektih ter prvih mestih na lestvicah radijskih postaj, se je po izidu njenega zadnjega albuma odločila za bolj pedagoško delo ko je začela s poučevanjem solo petja.

Ker je polna novih idej in izzivov,se je letos odločila za novi projekt,ki se bistveno razlikuje od prejšnjih po stilu in izvedbi.Večinoma je avtorica glasbe in besedil.K sodelovanju pa je povabila številne kvalitetne uveljajoče se glasbenike s področja džeza. Le ti so dali njeni glasbi nov pridih in svežino. Mnoge današnje zvezdnice in zvezdniki so njeni učenci, kar jo posebno veseli, saj bi rada delala na kvaliteti novih bodočih pevk in pevcev.